Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Annulatie van de invulsessies belastingsaangifte wegens coronamaatregelen

In de huidige context van het coronavirus wil de FOD Financiën vooral de veiligheid van de belastingplichtigen, het gemeentepersoneel en zijn medewerkers garanderen.
 
Daarom is besloten om dit jaar alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangifte in de personenbelasting te annuleren, inclusief de sessies die in uw gemeente worden georganiseerd.
 
Indiening van de aangiften en hulp bij het invullen
 
De FOD Financiën blijft zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften verzekeren.
 
Veel belastingplichtigen zullen een ‘voorstel van vereenvoudigde aangifte’ ontvangen en zullen niets moeten doen als hun gegevens juist en volledig zijn.
 
Zoals gebruikelijk zullen belastingplichtigen hun aangiften kunnen indienen (of hun voorstel van vereenvoudigde aangifte kunnen wijzigen) via Tax-on-web.
 
Hulp bij het invullen van de aangiften zal gebeuren via telefonische afspraken.
 
Belastingplichtigen kunnen een afspraak krijgen door te bellen naar het nummer dat op de envelop van hun aangifte staat. Vervolgens ontvangen ze na het invullen een brief met een samenvatting van hun gegevens, die ze per post of via Tax-on-web kunnen bevestigen.

Uw belastingsaangifte invullen? De FOD Financiën maakt het u gemakkelijk!

Klik HIER voor meer informatie

De telefonische hulp bij het invullen van de belastingaangifte is bezig

Persbericht 26 mei – FOD Financiën
 
De burger die vorig jaar langskwam in één van onze kantoren of tijdens een gemeentelijke zitdag krijgt nu telefonische hulp. Wegens de gezondheidscrisis zijn de kantoren van de FOD Financiën gesloten en vinden de gemeentelijke zitdagen dit jaar niet plaats.
 
Wie zich verleden jaar liet bijstaan door een ambtenaar bij het invullen van zijn aangifte en dit jaar opnieuw een bruine omslag met de aangifte kreeg, vindt op die omslag het telefoonnummer 02 575 56 66 (Nederlands). In totaal zijn er 346.000 burgers in dat geval.
 
Hij of zij belt dat telefoonnummer om een afspraak te maken.
 
Tijdens die afspraak wordt de aangifte dan samen met de ambtenaar ingevuld. Het samenvattende verslag krijgt de burger daarna toegestuurd om het te ondertekenen en terug te sturen of dit in MyMinfin via Tax-on-web doen.
 
Men neemt best onmiddellijk contact op om een afspraak te maken. Het is namelijk niet uitgesloten dat die afspraak maar kan binnen 1 of 2 weken en de hulp stopt op 30 juni net zoals de hulp in de kantoren voorgaande jaren.
 
Ondertussen zijn er in totaal 89.627 afspraken gemaakt om de aangifte in te dienen en zijn er al 71.646 aangiften na die afspraak ingediend.

Uw belastingsaangifte invullen? De FOD Financiën maakt het u gemakkelijk!

Klik HIER voor meer informatie