Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Economie NieuwsOp de Grimbergse gemeenteraad van 1 juni  2017werd een subsidiereglement goedgekeurd die handelaars ondersteunt die instappen in een digitaal platform

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de handelaar instappen in een digitaal platform. Dit moet minstens een klantenkaart-systeem bevatten en een gemeentebreed getrouwheidssysteem waar gemeente, verenigingen en andere organisaties voordelen kunnen aan koppelen. Jaarlijks kan elke Grimbergse handelaar een subsidie van maximaal 50% van de instapprijs met een maximum van 300 euro terugkrijgen.


ZELFSTANDIGHEDEN IN MOEILIJKHEDEN VINDEN IN GRIMBERGEN KOSTELOOS DESKUNDIG ADVIES EN BEGELEIDING

Zelfstandigen kampen met moeilijkheden, zoals iedereen die beroepsactief is.
Alleen zelfstandigen dragen daarbij het risico dat hun inkomen uitblijft, hoe hard ze ook werken, of zelfs dat hun vermogen aangetast wordt omwille van hun beroep. Dat zijn moeilijkheden waar het OCMW en gemeentebestuur, samen met Dyzo, een antwoord wil op bieden.

Moeilijkheden kunnen opduiken terwijl de zaak nog volop draait, bijvoorbeeld omdat een belangrijke klant niet betaalt, en dan richt Dyzo zich voornamelijk op de zaak om die leefbaar te houden en een doorstart te vergemakkelijken.
De moeilijkheden worden heel erg zichtbaar als ze de zaak tot een stopzetting dwingen, bijvoorbeeld bij faillissement. Dan is de zaak wel weg, maar blijft de zelfstandige over met een massa vragen.
Dyzo werkt dan aan het verzachten van de ergste gevolgen, voor de zelfstandige en zijn/haar gezin. Na een gedwongen stopzetting leeft bij een meerderheid van de zelfstandigen de ambitie om opnieuw zo zelfstandig mogelijk beroepsactief te worden. Dyzo ondersteunt de herstart door drempels weg te werken en mogelijkheden te suggereren.

De aanpak van Dyzo is integraal en kosteloos voor de ondernemer die er beroep op doet.
Vanaf januari 2017 gaan het gemeentebestuur en het OCMW een samenwerking aan met Dyzo.
Maandelijks vindt er een zitdag plaats alternerend in het OCMW Grimbergen en het OCMW Wemmel.
Data eerstkomende zitdagen:

Grimbergen van 16u30-18u30 (CC strombeek)

Donderdag 13/4/2017
Donderdag 8/6/2017

Wemmel van 16.30 – 18.30, (Residentie Geurts)

Dinsdag 17/01/2017
Dinsdag 21/03/2017
Dinsdag 16/05/2017

Meer info:
www.dyzo.be , info@dyzo.be of 0800/11106
OCMW Grimbergen, Sophie Vrijdags, tel. 02 272 49 64
Gemeente Grimbergen, Katrien Van Aken, tel. 02 260 12 92