Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus gelden in Grimbergen een aantal maatregelen.

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Grimbergen Helpt

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Duurzaam bouwen en wonen

Gratis duurzaam bouwadvies

Binnen de perken van de jaarlijks op de begroting voorziene en goedgekeurde kredieten, verleent de gemeente Grimbergen een premie voor het geven van een 'duurzaam bouwadvies' aan particulieren. Voor alle woningen gelegen op het grondgebied van de gemeente Grimbergen geeft de gemeente een premie van € 50 per duurzaam bouwadvies en dit voor een basisadvies van maximum 3 uur.

Dit planadvies kan aangevraagd worden bij het Provinciaal Steunpunt duurzaam wonen en bouwen en houdt een uitgebreid technisch advies op vlak van oriëntatie, isolatie, ventilatie, keuzes van verwarmingssystemen, waterbesparing en duurzame materialen in.

U kan het subsidiereglement 'duurzaam bouwadvies' hier raadplegen.

U kan een afspraak maken via steunpuntdubo@vlaamsbrabant.be. Telefonisch reserveren kan op het nummer 016-23 26 49.

Provinciale groepsaankopen

Dankzij de provinciale groepsaankopen plaatsten al zo'n 500 gezinnen zonnepanelen of dakisolatie. En dat voor een scherpe, maar correcte prijs. In 2018 breidt de provincie deze groepsaankopen verder uit.
Naast de zonnepanelen en de dakisolatie kan je als inwoner van Vlaams-Brabant intekenen op een groepsaankoop voor (spouw)muurisolatie of isolerende ramen. Grijp dus de kans om je woning nog beter te isoleren en je wooncomfort te laten stijgen.

Wat maakt de provinciale groepsaankopen zo uniek?
Samen met vier lokale partners IGO, Pajopower, 3Wplus en de Kringwinkel Hageland selecteerde de provincie enkele aannemers. Ze kregen hierbij steun van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen. Op die manier zetten ze een kwalitatieve uitvoering en correcte prijs voorop. Door te werken met lokale aannemers en installateurs steunen we ook de lokale economie.
Kiezen voor de provinciale groepsaankopen is dus drie keer winnen. Niet alleen stoot je minder CO2 uit en bespaar je op je energiefactuur, je helpt ook onze lokale economie bloeien.

Ik ben overtuigd
Ben je overtuigd van de groepsaankopen? Schrijf je dan snel in en maak vrijblijvend een afspraak met één van de geselecteerde aannemers.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen

Infoavonden duurzaam bouwen en wonen

Door energiezuinig en duurzaam te bouwen of te verbouwen vermindert de CO2-uitstoot van je woning en werk je mee aan een klimaatvriendelijke gemeente. Bovendien daalt je energiefactuur drastisch. Wil je jouw kennis rond duurzaam en energiezuinig bouwen vergroten en ben je op zoek naar heldere informatie? Hou dan zeker het milieunieuws in de gaten en kom naar één van onze infoavonden over duurzaam bouwen. Regelmatig wordt er een infoavond georganiseerd, telkens over een ander thema m.b.t. duurzaam bouwen.

Kyoto in de wijk

In de Kyotomobiel van het klimaatproject 'Kyoto in de wijk' krijg je gratis informatie over isoleren en energie. Heb je plannen voor een renovatie van je dak, muren, ramen of verwarmingsketel? Kom langs bij de mobiel en wij helpen jou van A tot Z. We zoeken mee naar een lokale aannemer, helpen je bij het opstellen van een prijsvraag en geven je advies over offertes. Ook bij ecologisch verbouwen helpen we je bij de keuze van de juiste materialen en het zoeken naar leveranciers en aannemers. Nadien kan je bij de woonconsulent terecht voor alle mogelijke informatie over onder meer de beschikbare premies en subsidies, de voormalige Vlaamse energielening en de groepsaankopen van de provincie.
Een energierenovatie laten uitvoeren, heeft enkel voordelen. De energiefactuur valt lager uit door een verminderd energieverbruik, het wooncomfort en de waarde van de woning neemt toe. Bovendien is de verminderde CO2-uitstoot ook goed voor onze planeet. De aanwezigheid van de Kyotomobiel helpt onze gemeente met het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Hou zeker het milieunieuws in het oog om te weten wanneer de Kyotomobiel neerstrijkt in de gemeente!

In samenwerking met: Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Gemeente Grimbergen, Gemeente Kampenhout, Gemeente Londerzeel, Gemeente opwijk, Gemeente Zemst, Beweging.net, De Paddenbroek vzw.