De gemeentelijke diensten zijn gesloten op 
 
maandag 22 april (Paasmaandag)
woensdag 1 mei (Dag van de Arbeid)


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Bezoek ook de gemeentelijke facebookpagina.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie over de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten vindt u HIER.

De sluitingsdagen van het zwembad Pierebad kan u HIER raadplegen.

De sluitingsdagen van de bibliotheek kan u HIER raadplegen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Al ingeschreven op BE-Alert? Klik HIER voor meer informatie.

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Baloise Belgium Tour komt naar Grimbergen

Op vrijdag 14 juni 2019 is Grimbergen gastgemeente voor de individuele tijdrit van de Baloise Belgium Tour. Het gemeentebestuur koppelt een sociale en lokale dimensie aan het evenement en start een crowdfunding ten gunste van Grimbergse sociale doelen.  
 
Grimbergen – De gemeente Grimbergen is op vrijdag 14 juni 2019 gastgemeente voor de individuele tijdrit van de Baloise Belgium Tour. Baloise Belgium Tour (ex-ronde van België) bestaat in zijn huidige vorm sinds 2002 en zette toen een lange traditie verder van meer dan 100 jaar. In deze wielerklassieker van het hoogste niveau gaan de beste Belgische renners de strijd aan met gerenommeerde buitenlanders om de eindzege binnen te halen. Tegelijkertijd biedt deze ronde ook een kans aan aankomend Belgisch talent om zich te tonen. De Baloise Belgium Tour loopt dit jaar van 12 tot 16 juni. Op de 3de dag vindt de tijdrit in Grimbergen plaats.
De individuele tijdrit vindt plaats op een gesloten parcours. De renners starten aan het gemeentehuis en rijden via de Onze-Lieve-Vrouwstraat naar de Wolvertemsesteenweg en dan de Kerkeblokstraat in. Via een scherpe bocht gaat het verder naar de Driekastanjelaarsstraat, Veldkantstraat, Poddegemstraat, Humbeeksesteenweg, Lintkasteelstraat, Daalstraat, Obbergenstraat, Meerstraat, Grote Heirbaan, Beukendreef, Rijkenhoekstraat, Hoge Steenweg en aankomst aan het Kerkplein. De renners zullen eerst het parcours verkennen en rond 13.45 uur start de eerste renner aan het gemeentehuis. Vanaf dan zal elke renner individueel het parcours van 9,3 kilometer in een zo kort mogelijke tijdspanne afleggen. Het parcours wordt verkeersvrij gemaakt van 9.30 tot 17 uur.  Omleidingen zullen nog worden bekendgemaakt. 
Zowel langs het parcours als op het grote videoscherm aan het Kerkplein kan je de tijdrit van dichtbij volgen en de unieke sfeer meebeleven. In de straten van Grimbergen-centrum staan de tourbussen opgesteld en kan je de renners zien opwarmen voor hun tijdrit.
De gemeente Grimbergen koppelt een lokale en sociale dimensie aan dit grootse wielerevenement. Elke Grimbergenaar en elk Grimbergs bedrijf wordt uitgedaagd: als via sponsoring de uitkoopsom van de Baloise Belgium Tour wordt opgehaald, gaat dit bedrag - na aftrek btw en sponsoringgebonden kosten - naar het Grimburgerfonds, een crowdfundingplatform ten gunste van Grimbergse sociale doelen.
 
Grimbergse sociale doelen kunnen zich tot 15 maart kandidaat stellen via het Grimburgerfonds. Vervolgens kan iedereen stemmen op zijn favoriete goede doel. Een externe jury zal op basis van het aantal publieksstemmen de definitieve lijst met goede doelen vaststellen. Wordt de uitdaging gehaald, dan zal er minimaal 40.000 euro verdeeld worden over deze goede doelen.
 
Meer informatie over de Baloise Belgium Tour in Grimbergen en het Grimburgerfonds vindt u op https://www.grimbergen.be/baloise-belgium-tour.html.
 
 
Chris Selleslagh
Burgemeester
chris.selleslagh@grimbergen.be – 0475 70 43 03
 
Philip ROOSEN
Schepen voor Mobiliteit
philip.roosen@grimbergen.be - 0495 52 42 21
 
Tom GAUDAEN
Schepen voor sport
tom.gaudaen@grimbergen.be – 0477 22 03 17