Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Gemeenteplein vanaf volgende week afgesloten door werken

Komende maandag start een nieuwe fase van de werken aan het Gemeenteplein in Strombeek-Bever. Doorgaand verkeer is dan niet meer mogelijk tot de zomer van volgend jaar.
 
Grimbergen – Aan het Gemeenteplein in Strombeek-Bever wordt al een hele poos gewerkt aan een nieuw rioleringsstelsel. Volgende week breekt een nieuwe fase aan. Hiervoor moet het plein worden afgesloten voor alle verkeer.
 
De werken starten op maandag 2 december en duren tot midden augustus 2020. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel en een bufferbekken aangelegd onder de helft van het plein (kant oud basketbalveld dat gebruikt wordt als parking).
 
Het kruispunt met de Hendrik Drapsstraat, de Victor Soensstraat, de Wemmelsestraat en de Jan Mulsstraat wordt afgesloten voor alle verkeer. Het Gemeenteplein zelf wordt aan beide zijden (Cultuurcentrum en handelszaken) afgesloten voor alle verkeer (aan de kant van het eerder vermelde kruispunt tot en met huisnummer 4).
 
Vanaf de Nieuwelaan kan men nog tot aan het Gemeenteplein rijden, om vanaf daar richting Lakensestraat te rijden. De parkeergarages onder de appartementen aan die zijde van het Gemeenteplein blijven toegankelijk voor de bewoners. Ook de parkeerplaatsen aan die kant van het plein blijven met de wagen bereikbaar vanaf de Nieuwelaan en de Lakensestraat.
 
Alle handelszaken op het Gemeenteplein blijven tijdens de werken bereikbaar te voet.
 
De Verbeytstraat, de Victor Soensstraat, de Hendrik Drapsstraat en de Jan Mulsstraat blijven toegankelijk voor het plaatselijk verkeer.
 
Wegomleidingen gaan via de Nieuwelaan en Strombeeklinde en worden aangeduid.
 
In de hele werfzone geldt een parkeerverbod. Op het Sint-Amandsplein is extra parkeergelegenheid voorzien naast de ingerichte parkeerzone.
 
De omwonenden ontvangen een brief met meer info in de bus.
 
Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, openbare werken en werken in eigen beheer
 
Philip Roosen
philip.roosen@grimbergen.be – 0495 52 42 21
Eerste schepen en schepen voor cultuur, mobiliteit en dierenwelzijn