Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Vrijdag 18 september zijn de gemeentediensten moeilijk bereikbaar door ICT-aanpassingen 

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Op bezoek in woonzorgcentrum Ter Biest met een chaletbabbel

De bewoners van woonzorgcentrum Ter Biest zijn heel blij dat ze terug bezoek kunnen ontvangen. Een chalet werd daartoe mooi en gezellig ingericht als bezoekruimte.

Grimbergen – Voor de bewoners van Ter Biest is het een hele opluchting, wat sinds dinsdag kunnen ze weer bezoek ontvangen. “We kunnen nu op stap naar de chalet om onze familie te zien. De chalet is ook mooi en gezellig ingericht. We hebben iets om naar uit te kijken”, vertelt de 93-jarige bewoonster Wiske enthousiast.
Ook defamilie is positief. Liliane, de dochter van Wiske is blij dat ze weer op bezoek kan. ‘Het is toch heel wat aangenamer van zo met elkaar te spreken dan via videochat of de telefoon. Ter Biest heeft het ook allemaal zeer goed georganiseerd.’

Op babbelbezoek in de chalet
“De gemeente heeft in onze tuin een chalet geplaatst speciaal voor onze bezoekmomenten. De chalet die normaal voor de kerstmarkt gebruikt wordt, krijgt hier nu een extra ontmoetingsfunctie”, vertelt directeur Leen Van den Troost.
Sinds de Nationale veiligheidsraad besliste dat iedere bewoner één bezoeker per week mag ontvangen, bekeek Ter Biest hoe ze dit veilig konden organiseren. Het bezoek gebeurt op afspraak. De bezoekers sturen een mail naar ons woonzorgcentrum en krijgen dan een afspraak. Om het bezoek vlot te laten verlopen, maakte Ter Biest een filmpje en kan de familie zien hoe een bezoek er aan toe gaat. Een personeelslid begeleidt de bewoner naar de chalet en blijft in de buurt voor als er ondersteuning nodig is. Het personeelslid houdt wel voldoende afstand om de privacy van de bewoner en zijn bezoeker te waarborgen.

Een aangenaam weerzien
“We zijn blij dat we dit kunnen organiseren voor onze bewoners. Het begon voor enkelen zeer zwaar te worden dat ze hun familie niet konden zien. Het ontvangen van bezoek in onze chalet is toch anders dan een telefoon of een videochat. Het doet ook veel plezier om de mensen hiermee gelukkig te maken”, vertelt Anne Laure Mouligneaux, schepen van welzijn. Veel families die deze week al op bezoek kwamen, hebben al opnieuw een afspraak gemaakt voor een chaletbabbel volgende week.
 
 
Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, wegen en water, gebouwen, groen

 
Anne Laure Mouligneaux
anne-laure.mouligneaux@grimbergen.be – 0497 47 16 08
Schepen voor welzijn, digitalisering en communicatie
Voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst