Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Vrijdag 18 september zijn de gemeentediensten moeilijk bereikbaar door ICT-aanpassingen 

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Vrije inschrijvingen basisonderwijs starten op 3 juni

Zoals verleden jaar sloegen het vrij onderwijs, het gemeenschapsonderwijs en het gemeentelijk basisonderwijs de handen in elkaar om de inschrijving van kinderen voor het basisonderwijs te laten verlopen via een digitale aanmeldingsprocedure. Zo werd kamperen voor de schoolpoorten vermeden.
 
Grimbergen - Voor de ouders van kinderen waaraan geen plaats kon worden toegewezen in een van de gekozen basisscholen of voor ouders die de aanmeldingsperiode gemist hebben, zijn de vrije inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 gestart op woensdag 3 juni 2020 om 9 uur.
 
De vrije plaatsen per school en per leerlingengroep werden vooraf bekend gemaakt op de website aanmelden.grimbergen.be.
 
Karlijne Van Bree, schepen van onderwijs: “De start van de vrije inschrijvingen was eigenlijk gepland op 29 mei 2020. De Vlaamse overheid besliste echter dat ouders met een ticket voor een inschrijving dit nog moesten kunnen gebruiken tot en met 1 juni 2020. Hierdoor werd ook de start van de vrije inschrijvingen uitgesteld.”
 
Rekening houdend met de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 zullen de vrije inschrijvingen via e-mail moeten worden afgehandeld. Ouders vinden de e-mailadressen die zij hiervoor kunnen gebruiken terug op de pagina "Scholen" van de website aanmelden.grimbergen.be.
 
“Enkel bij hoge uitzondering zal het voor mensen die geen toegang hebben tot het internet en die de inschrijving van hun kind daardoor niet via e-mail kunnen regelen mogelijk zijn na afspraak op de school in te schrijven. Dit moet dan gebeuren op momenten waarop er geen kinderen op school aanwezig zijn. Afspraken hiertoe moeten telefonisch worden vastgelegd. De telefoonnummers die hiervoor kunnen worden gebruikt, staan eveneens op de pagina "Scholen" van de hoger vermelde website”, besluit schepen van Bree.
 
Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, wegen en water, gebouwen, groen
 
Karlijne Van Bree
karlijne.vanbree@grimbergen.be – 0474 93 12 19
Schepen voor onderwijs, toerisme en erfgoedbeleid