Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Zesde editie van de Wijde Wereld Weken

Cultuur als fundament voor Grimbergs integratiebeleid
 
Van oktober 2019 tot januari 2020 is diversiteit troef in Grimbergen. Tijdens de zesde editie van de Wijde Wereld Weken kan iedereen in de gemeente terecht voor tal van culturele activiteiten die bijdragen aan het integratiebeleid.
 
Inzetten op waardevolle diversiteit
De diversiteit in Grimbergen neemt toe. Steeds meer inwoners hebben een andere herkomst. Met de Wijde Wereld Weken zet de gemeente in op deze waardevolle diversiteit en op ontwikkelingssamenwerking. Grimbergen wil bouwen aan een gemeenschap met wederzijds respect voor ieders eigenheid. Elkaar leren kennen is daarbij essentieel.
 
Feestelijke opening
Op 5 oktober wordt de zesde editie van de Wijde Wereld Weken feestelijk geopend met een concert. De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Humbeek neemt je mee op een muzikale wereldreis. “Onderweg zullen onze muzikanten in dialoog gaan met Karibuni, het gospelkoor uit Haacht”, zegt dirigent Jurgen Peeters. Na het openingsconcert biedt de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Grimbergen (GROG) een receptie aan.
 
Nog tot januari 2020 kan je op verschillende plaatsen in de gemeente genieten van muziek, films, theater, een lezing, een kookworkshop en een expo. Alle info over de activiteiten vindt u op de website of de Facebookpagina van het cultuurcentrum.
 
De Wijde Wereld Weken zijn een organisatie van Gemeente Grimbergen, Cultuurcentrum Strombeek, GROG, Semper Strombeek, Bibliotheek Grimbergen, Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, Onthaalgroep Vluchtelingen, Cultuurraad Grimbergen en Groep INTRO, met de steun van de Vlaamse Overheid.